- advertentie -

De verzameling van De-Groot


    Leuk dat je even op mijn pagina komt kijken!

    Ik verzamel al zo?n 20 jaar allerlei interessante dingen waarbij ik vooral op aardewerk van Nederlandse pottenbakkers let. Mijn voorkeur gaat uit naar het aardewerk van Groeneveldt en De Steenuil, daarvan heb ik er dan ook een aantal op mijn pagina staan.

    Het bruisglazuur spreekt me erg aan, vooral het glazuur wat van wit overgaat in een andere kleur, bijvoorbeeld groen of roze. De Steenuil heeft aardig wat van dit soort aardewerk gemaakt, ik vind het alleen wel jammer dat ze daar redelijk eenzijdig zijn geweest met weinig variatie.


    Groeneveldt aardewerk staat daarom ook een stapje hoger bij me, daar hebben ze zoveel verschillende dingen gemaakt met verschillende vormen en verschillende glazuren. Als ze niet te duur zijn koop ik ook graag de tegels met de dieren die Groeneveldt heeft gemaakt voor het jubileum van Diergaarde Blijdorp.


    De verzamelingen ben ik op het moment niet zo heel actief mee, ik vind het vooral erg leuk om te hebben staan. Verder heb ik nog wat verzamelingen zoals postzegels met antieke vliegtuigen en stickers. Daar ben ik eigenlijk helemaal niet meer mee bezig maar die nemen gelukkig ook weinig ruimte in.