- advertentie -

Kringloop winkels in Nederland en België


  Als verzamelaar loont het om regelmatig bij een kringloop te kijken. Soms vind je helemaal niks en loop je maar een beetje langs de rekken met kleding, boeken en oude huishoudelijke dingetjes maar heel af en toe zijn er interessante verzamelwaardige items te vinden. Ik kom regelmatig bij kringlopen en als ik in een 'vreemde' stad ben probeer ik er ook altijd even langs te gaan. Soms organiseren kringlopen ook veilingen, hier zijn ook wel eens erg interessante verzamelwaardige items te vinden.

  Voor Verzamelaars.net heb ik een overzicht gemaakt van de kringloopwinkels in elke provincie. Om er zeker van te zijn dat je makkelijk de openingstijden en verdere informatie kunt vinden heb ik alleen die kringloopwinkels geplaatst met een eigen website. Selecteer hier eerst de provincie waar je een kringloop zoekt, je krijgt ziet dan alle gevonden kringlopen in de provincie.

  Kringlopen in Nederland

    Kringloop in Drenthe
    Kringloop in Flevoland
    Kringloop in Friesland
    Kringloop in Gelderland
    Kringloop in Groningen
    Kringloop in Limburg
    Kringloop in Noord-Brabant
    Kringloop in Noord-Holland
    Kringloop in Overijssel
    Kringloop in Utrecht
    Kringloop in Zeeland
    Kringloop in Zuid-Holland

  Kringlopen in België

    Kringloop in Antwerpen
    Kringloop in Belgisch Limburg
    Kringloop in Oost-Vlaanderen
    Kringloop in Vlaams-Brabant
    Kringloop in West-Vlaanderen
   

  Naast kringlopen heb ik ook een aantal goede doelen winkels meegenomen die een soortgelijk assortiment hebben als de kringloop, denk aan winkels als Emmaus, Terre des Hommes en het Leger des Heils. Ook zitten er een paar commerciele snuffelhallen bij, het verschil is dat deze ook items inkopen. Mis ik nog een kringloop of een soortgelijke winkel? Of staan er winkels bij tussen die er eigenlijk niet bij horen te staan omdat ze alleen maar kleding verkopen? Laat het me dan even weten op kringloop@verzamelaars.net. Heb je zelf een keer iets ontzettend leuks, moois of duurs gevonden bij de kringloop? Laat het dan ook weten! Zelf heb ik van alles gevonden bij de kringloop: Boeken, heel veel boeken, LP's, aardewerk van Mobach en Zaalberg, een paar schilderijen, oude sieraden, antieke ingekleurde fotowenskaarten, een buizenradio, een opwindbare camera met verwisselbare lenzen, stripboeken en ga zo maar door.

  In het overzicht heb ik geen curiosawinkels of brocantewinkels meegenomen, deze kun je allemaal vinden op mijn Links-pagina.