- advertentie -

Zeer groot Neo Gotisch ornament Kloostertoren Zwolle 230 cm hoog Eikenhout circa 1901

  Zeer groot Neo Gotisch ornament Kloostertoren Zwolle 230 cm hoog Eikenhout circa 1901

  Beschrijving: Het Dominicanenklooster in Zwolle (hoofdstad van de Nederlandse provincie Overijssel) heeft een centrale torenspits waarop halverwege rondom (meer dan) manshoge ornamenten prijken. De originele ornamenten uit 1901 zijn in de jaren 80 vervangen. De oude exemplaren zijn onlangs in ons bezit gekomen. Dit ornament is in 1901 met de hand gemaakt, heeft 80 jaar over de stad uitgekeken in Noordoostelijke richting. Daardoor heeft de regen (die hier meestal uit het zuidwesten komt) weinig vat gekregen op dit schitterende exemplaar.

  PS: Op de foto’s van het klooster zie je de nieuwe ornamenten.
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Zondag 2 augustus geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!