- advertentie -

-Ntchak- -Ntshak- kleed - KUBA - D.R. Congo

  -Ntchak- -Ntshak- kleed - KUBA - D.R. Congo

  Beschrijving: Deze kleden werden gebruikt als wikkelrok; als prestige-object en als belangrijkste onderdeel van de bruidsschat. Ntchaks worden gemaakt van raffia van de raffia-palmboom, taai en moeilijk te bewerken materiaal dat eerst wekenlang natgehouden wordt en gekneed om de draden soepel te maken. Dit langdurige proces alsmede het weven gebeurde door de mannen - het borduren en anderzins verfraaien door de vrouwen. De vervaardiging van een Ntchak van deze afmeting kon maanden duren! Afmeting kleed: 306 x 51 cmAfkomst: zelf gekocht in Mweka (2014) tijdens rondreisLiteratuur: Art Royal Kuba - Joseph Cornet .f.s.c.Verzending is aangetekend met track&trace
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Vrijdag 8 december geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!