- advertentie -

El Casco - puntenslijper, perforator en nietmachine

  El Casco - puntenslijper, perforator en nietmachine

  Beschrijving: El Casco betekent in het Spaans ``de helm``. De onderneming werd opgericht als vuurwapen fabriek op 7 september 1920.. In de crisisjaren vanaf 1929 had de hele wapenindustrie het moeilijk en besloot het management van El Casco het assortiment uit te breiden met hoogwaardige nietmachines en puntenslijpers te gaan vervaardigen van vervangbare losse onderdelen.El Casco Black Gold PuntenslijperDe El Casco puntenslijper is een meesterwerk van fijne mechaniek: twee freeswalsen slijpen de potloodpunt als met een heel fijn mes. U kunt kiezen uit 4 verschillende puntlengtes. Bovendien wordt de punt ca. 0,5 mm afgekant, want een spitse punt breekt onmiddellijk af. In de schuiflade voor het slijpsel bevindt zich een praktische vijl om elke punt apart nog een beetje bij te werken. De sterke zuignap zorgt voor goede stabiliteit op elk oppervlak.De slijper werkt niet optimaal en moet nagekeken wordenDe slijper is 15,5 cm hoog en heeft een diameter van 9,0 cm. De slijper weegt 1.190 gram. El Casco Gold Nietmachine (Klein)De kleine nietmachine van El Casco in 23 karaat vergulde uitvoering voor 3 veschillende manieren van nieten: gesloten, half open en open. De klassieke nietmachine van El Casco is met uiterste precisie vervaardigd door vaklieden om de duurzaamheid en precisie te waarborgen. De nietmachine wordt heeft een lengte van 10,5 cm en een breedte van 5 cm.Nietjesmaat is 24/6Goud & Zwart - El Casco Goud & Zwart PerforatorDeze elegante perforator is handgemaakt in Spanje door El Casco, een wereldbekend metaalbewerkbedrijf gespecialiseerd in goud, zilver en chrome bureauaccessoires. Gemaakt van massief messing is de perforator van El Casco uitgezet in verleidelijk 23 karaats goud en zwart laque, daarna gemerkt met het logo van het bedrijf en ten slotte met de hand gepolijst om een magistrale afwerking te geven. 8 cm tussen de twee gaten (EU standaard)Alle items hebben lichte gebruiksporenDe items worden aangetekend verzonden
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Vrijdag 8 december geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!