- advertentie -

Grote oversize 3 kg Rolls-Royce SHOWROOM MODEL zilveren Spirit of Ecstasy flying lady -MASSIVE STATU

  Grote oversize 3 kg Rolls-Royce SHOWROOM MODEL zilveren Spirit of Ecstasy flying lady -MASSIVE STATU

  Beschrijving: Staat:als nieuwPeriode:1950`s -1970`sKleur:ZilverJaar:1970Staat:In zeer goede originele staatMerk:Rolls-RoyceRolls Royce:Zeer grote en ongebruikelijke gegalvaniseerde cast Spirit of Ecstasy flying lady toont standbeeld op zwarte basis. Het is elegant gemaakt en in perfecte staat met veel details ..Bekijk alle afbeeldingen om alle details te zien voordat u biedt.Afmeting: Hoogte: 36,5 cm Breedte: 25 cm Breedte 21 cmGewicht: 3 KgDe geŽxposeerde Spirit of Ecstasy, ook wel bekend als het beeldhouwen Emily, is een van de bekendste figuren uit de autogeschiedenis. `Spirit of Ecstasy` staat bekend als de radiatormascotte van de Rolls-Royce. Het origineel van Spirit of Ecstasy is gemaakt naar een afbeelding van Nike, de Griekse godin van de Overwinning.Op 6 februari 1911 werd een eerste versie van Emily op een Rolls-Royce aangebracht. De hier getoonde tentoonstelling was aangebracht op een stevige marmeren voet en is een licht geabstraheerde herschikking.De populaire radiator mascotte Spirit of Ecstasy in de kleinere versie is gemaakt naar het idee van de beeldhouwer Sykes. De enige reden dat Spirit of Ecstasy ooit werd gecreŽerd was vanwege een geweldig idee van de Britse Lord Montagu, die een radiatormascotte wilde voor zijn Rolls-Royce. Daarom bestelde hij een klein sculptuur van de beeldhouwer Sykes. Sykes accepteerde de deal en begon een radiatormascotte te maken die was geÔnspireerd door de godin Nike en door de Britse vrouw Miss Eleanor Velasco Thornton (1881-1951), die zijn model was voor dit werk. Later werd het idee van radiatormascots zo populair dat andere bedrijven het idee overnamen. Zelfs vandaag siert de beroemde figuur Spirit of Ecstasy elke Rolls-Royce nog steeds.DHLl tracking geleverd en goed verpakt voor verzending
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Vrijdag 9 februari geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!