- advertentie -

Josep Maria Marques i Puig 1890 1950 El torero Manolete

  Josep Maria Marques i Puig 1890 1950 El torero Manolete

  Beschrijving: Het is ingelijst met het originele frame uit de tijd van het werk (het frame heeft enkele gebruikssporen)
  Afmetingen van het schilderij: 55 cm hoog x 38 cm breed.
  Afmetingen van het frame: 69 cm hoogte x 53 cm breedte.
  Het schilderij is over het algemeen in goede staat
  Josep Maria Marquès, zoon van de ook schilder Josep Maria Marquès Garcia (Tortosa, 1862 - Barcelona 1938), studeerde aan de School of Decoration van Joaquim Torres-Garcia (1914) bij Josep Obiols, Enric Casanovas en Esteve Monegal, onder anderen, en nam het Italianiserende classicisme over dat voorbestemd was om te schitteren in de tweede golf van de negentiende eeuw. Marqués exposeerde voor het eerst individueel in de Parés Hall in Barcelona in 1912, en sindsdien zouden nieuwe monsters volgen, vooral in de Barcelona Galerías Busquets. Hij trad in 1920 toe tot de Salon de los Independientes de Barcelona en won in 1932 de functie van hoogleraar tekenen aan de Escuelas Municipales van Barcelona.
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Donderdag 27 februari geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!