- advertentie -

Blauw tot Violet - Zwart doorschijnende Amber kralen shu-zhu armband - 54,8 gram gewicht - inclusies

  Blauw tot Violet - Zwart doorschijnende Amber kralen shu-zhu armband - 54,8 gram gewicht - inclusies

  Beschrijving: Dit is een van de zeldzaamste kleuren van Sumatra Amber met het diepste violet tot zwart - het beroemde pure blauw overtreft en inhaalt - helemaal niet meer beschikbaar als grondstof (Sumatra-steenkoolmijnen van de Bukit Barisan-gebergte, waar de voorraad in 2015 was opgebruikt) het online). Elke kraal is gesneden uit het hele stuk barnsteen - NIET geperst, NIET gemodificeerd op geen enkele manier, NIET copal (koperen of violet / blauwe kleur bestaan ??noch fluoresceren). Zie onze Catawiki-feedback van de kopers van onze Amber.Het UV-spook van zonnestralen is onzichtbaar door het blote oog. Uniciteit van violet tot bijna zwart amber is dat UV volledig wordt geabsorbeerd en niet door de barnsteen binnendringt (dit fenomeen wordt het Usambara-effect genoemd). Dus de barnsteen effectief «vangt de zon». Dwz wat normaal onzichtbaar is - wordt zichtbaar. Je ziet effectief de directe zonnestraling op je eigen pols!Verbluffende violet tot kersen tot bijna zwarte kleuren te zien onder normale lichtomstandigheden en prachtig bij zonsondergang of in direct zonlicht. De blauw / paarse reflecties veroorzaakt door natuurlijke zwavelinsluitsels zijn buitengewoon: als je ernaar kijkt (reflecterend licht) lijkt het violet of blauw, maar wanneer het er doorheen gaat - geeft verschillende vuurkleuren weer - zeer zeldzaam. Kijk naar de mysterieuze verandering van kleuren afhankelijk van de achtergrond en de lichtomstandigheden.Houd ook rekening met de volledige insluitsels van het Snowfall-effect in elke afzonderlijke parel en tegelijkertijd transparant! De grondstof voor deze armband werd door mijzelf opgehaald en vervolgens in opdracht gegeven aan de beeldhouwers met duidelijke instructies - dus dit is een eenmalig stuk, niemand anders vindt het leuk met hetzelfde spel van kleuren en insluitsels.Neem ook nota van de ongebruikelijke kleur van de centrale Amberparel van ongewone maar klassieke boeddhistische / chinese vorm - champagne blauw en magnifiek contrasterend met de rest van de kralen.US Gemmological Iinstitute of America (GIA) -studie onthulde de violet / blauwe kleur van Sumatran Amber is het resultaat van oppervlakte-fluorescentie gestimuleerd door UV-licht. Onderzoek naar de ontstane oorsprong Sumatraans blauw werd 20 tot 40 miljoen jaar geleden geproduceerd door de uitgestorven boomsoort Hymenaea Protera.Geen flits / filters gebruikt bij het maken van pix. UV-licht pix inbegrepen en zout / zoet water testen verlopen zoals gebruikelijk.Geplaatst door EMS gevolgd uit Indonesië, waar ik de saaie Britse herfst en winter doorbreng. Duurt 5-7 dagen max naar Europa en Amerika. Naar China, Singapore, Hong Kong, Macau etc. - 3 dagen. Importeer belastingen en invoerrechten (indien van toepassing) die door de koper moeten worden betaald. Maakt uitstekend kerstcadeau.
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Donderdag 4 januari geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!