- advertentie -

G. Brandt - Historie der Reformatie, en andere kerkelyke geschiedenissen, in en ontrent de Nederland

  G. Brandt - Historie der Reformatie, en andere kerkelyke geschiedenissen, in en ontrent de Nederland

  Beschrijving: G. Brandt - Historie der Reformatie, en andere kerkelyke geschiedenissen, in en ontrent de Nederlanden (...) - Amsterdam, Jan Rieuwertsz, Hendrik en Dirk Boom, 1677/1674 (delen 1-2) / Rotterdam, Barent Bos (delen 3-4), 1704. - 4 delen in 4 banden - (32)+ 847+ (2) + 56 + (51) / (28) + 996 + (48) / (10)+ 976 + (45) / (2) + 1116 + (30) - originele leren banden, ruggen voorzien van forse ribben en goudopdruk - 21 x 18 cm Conditie: zeer goed - nette originele banden; zeer nette en solide blokken (als nieuw!); zeer nette, schone en frisse pagina`s (foto`s wat donker door schemering). Compleet!Compleet met alle 26 kopergravures (voornamelijk portretten) waaronder de vaak ontbrekende van de Dordtse Synode!Met fraaie titelgravure van Romeyn de Hooghe. De portretten zijn zeer gedetailleerd en scherp, donker gedrukt, ware kunstwerken! Op schutbladen en titelbladen voorzien van bibliotheekstempel.Met ex-libris `Verzameling Dr. R. Corres`.De complete serie van dit belangrijke en waardevolle naslagwerk, voorzien van bijdragen van Hugo de Groot. Gerard Brandt (1626-1685), was een bekende Nederlandse predikant en een succesvol schrijver. Hij heeft onder andere een Leven van Michiel Adriaanszoon de Ruyter en een Geschiedenis van Enkhuizen op zijn naam staan. Het roemruchte verhaal van de ontsnapping van Hugo de Groot werd door de publicatie van Brandt, uit de mond van het dienstmeisje Elselina opgetekend, een van de klassiekers van de Nederlandse geschiedschrijving.
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Vrijdag 5 januari geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!