- advertentie -

Bramer Benjamin APOLLONIUS CATTUS Oder Kern der gantzen GEOMETRIAE In drey Theil 1684

  Bramer Benjamin APOLLONIUS CATTUS Oder Kern der gantzen GEOMETRIAE In drey Theil 1684

  Beschrijving: APOLLONIUS CATTUS, Oder Kern der gantzen GEOMETRIAE In drey Theil - 1684.
  Beschrijving: Halfleer, donkergroen en zwart, bindend. Zes verhoogde banden op rug met vergulde decoraties, vergulde titel bewerkt op rug. Gespikkelde blokranden. Gegraveerde voorkant. Drie delen in één boek. Eerste deel bevat circa 100 figuren. Tweede volume bevat 29 platen, waarvan 25 pagina`s dubbel vouwen of vouwen. 18p + 102p + 2p + 61p + 11p + 22p + 4p. Het derde deel mist de platen.
  Conditie: schuursporen op planken en rug. Deel drie mist zijn platen. Bindmiddel, weinig platen hebben vlekken, anders helder.
  Inhoud: Dit is de eerste volledige editie van het werk van Bramer, in drie delen. Het eerste deel werd voor het eerst gepubliceerd in 1634, het tweede in 1647 en het derde deel in 1684.
  Opmerkelijke synthese van toegepaste wiskunde die zich bezighoudt met het ontwerp van kegelsnoeren, met een beschrijving van een hiervoor ontworpen instrument, gnomonics en civiele en militaire landmeetkunde. In het derde deel beschrijft Bramer een instrument voor het uitvoeren van triangulaties, bedacht door de grote horlogemaker Jost Burgi. Het prachtige frontispice, zeer bekend, werd gegraveerd door Eisenholt (1648) met het ingewerkte portret van Burgi gegraveerd door Aegidius Sadeler (1619). Kapitaalwerk voor elke studie van wiskunde die in de 17e eeuw in Duitsland werd toegepast.

  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Maandag 20 januari geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!