- advertentie -

Henk Munnik 1912 1997 Bloemen in vaas

  Henk Munnik 1912 1997 Bloemen in vaas

  Beschrijving: Andries Hendrik (Henk) Munnik, (Middelburg, 30 juli 1912 – Den Haag, 1997) was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar, en boekbandontwerper.

  Hij was werkzaam in Den Haag van 1937 tot 1997. Hij volgde een opleiding aan de Academie van beeldende kunsten in Den Haag en was daar leerling van Cees Bolding, Arend Hendriks en Henk Meyer (1884-1970)

  Henk Munnik was een veelzijdig kunstenaar. Zo schilderde hij figuratief - stillevens, naakten, portretten en dorpsgezichten -, maar vanaf het einde van de jaren 60 maakte hij ook abstracte werken. Hij vervaardigde hij ook stofontwerpen en verzorgde (boek)illustraties. Voor uitgever Kruseman ontwierp hij in 1937 het omslag van het boek Met Hr. Ms. De Ruyter naar Nederlandsch Indië.

  In zijn werk is hij beïnvloed door Dick Ket, Pyke Koch en Georges Braque. Munnik maakte in 1960 deel uit van de Haagse kunstenaarsgroep Verve en was lid van Pulchri Studio.


  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Donderdag 2 juli geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!