- advertentie -

Origineel houtblok print Shiro Kasamatsu 1898 1991 Gepubliceerd door Unsodo Sunset at Minakami Gunma

  Origineel houtblok print Shiro Kasamatsu 1898 1991 Gepubliceerd door Unsodo Sunset at Minakami Gunma

  Beschrijving: Originele houtsnede van Shiro Kasamatsu (1898-1991) - Gepubliceerd door Unsodo - Sunset at Minakami, Gunma, Joshu - Heisei periode (1989-heden)Shiro studeerde kunst bij Kaburagi Kiyokata en maakte zijn eerste houtsnede ontwerpen voor Watanabe Shozaburo in 1919. Shiro ontwierp gedurende een lange tijd shin-hanga prenten voor Watanabe, en werd beroemd vanwege zijn romantische landschappen en afbeeldingen van het traditionele Japanse leven. Van 1952 tot 1960 maakte hij ook meer dan 100 houtsnede ontwerpen voor de Kyoto publisher Unsodo. Shiro word algemeen beschouwd als een van de top shin-hanga houtsnede artiesten in Japan. Commentaar - Prachtige winterafbeelding van een dorpsstraat in Minakami, de sneeuw valt gestaag door de grijze lucht terwijl de avond invalt. De weg draait naar links, terwijl er een warme gele gloed uit de verlichte ramen komt van de huizen aan de linkerkant.Steile bergen bedekt met dennenbomen vullen de achtergrond. Een mooie, rustige, suggestieve afbeeldingRechtsonder in de hoek (buiten de houtsnede) is een kleine inkeping te zien. Dit is de zo geheten Kento, en karakteristiek op deze plek voor de publisher Unsodo. Kento is het registratie system traditioneel gebruikt door Japanse makers van houtsnedes om er voor te zorgen dat de verschilende kleuren (iedere kleur word aangebracht via een apart houtblok) goed uitgelijnt zijnGetekend - Shiro, linksonder in het Japans in de prent met rode artiesten zegel en in het Engels met stempel in de marginGepubiliceerd - Unsodo, publisher`s zegel in linker margin Eerste editie in 1958. Dit is een latere editie gedrukt met de originele houtblokken Afmetingen totale papier: 41 × 28 cm Afmetingen afbeelding: 36.5 x 24 cm De houtsnede is in een uitstekende conditie. Zie de foto`s voor de detailsDe houtsnede word verzonden met aangetekende post in een stevige kartonnen verpakking
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Zaterdag 16 maart geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!