- advertentie -

Origineel houtblok print Tweeluik Utagawa Kunisada II 1823 1880 A bustling hill by the Sumida River

  Origineel houtblok print Tweeluik Utagawa Kunisada II 1823 1880 A bustling hill by the Sumida River

  Beschrijving: Diptych, originele houtsnede - Utagawa Kunisada II (1823-1880) - Een bruisende heuvel aan de rivier de Sumida (??? ? ? ? ?) - 1856Elegant tweeluik van houtsneden, linker- en middenpanelen van een drieluik gemaakt in 1856 door Utagawa Kunisada II, met twee courtesans oiran, in het gezelschap van een jonge kamuro, genietend van kersenbloesems op een terras met uitzicht op de Sumida-rivier. De vrouw rechts houdt een waaier vast waarop ze zojuist een verfijnde kalligrafische oefening heeft uitgevoerd.De titel van het werk, gemaakt door de uitgever Iseya Kanekichi (? ? ? ? ?) en de beeldhouwer Yokogawa Takejiro (? ? ? ??), is zichtbaar op het ontbrekende rechterpaneel en is Een bruisende heuvel aan de rivier de Sumida (??? ? ?? ?).De twee prints zijn aan elkaar gelijmd door een relining uitgevoerd op de rug met een dik karton en hebben de juiste tekenen van de tijd, vooral op het bovenste gedeelte.De houtsnede print wordt goed verpakt en verzonden per aangetekende post met een trackingcode.
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Zaterdag 16 maart geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!