- advertentie -

Suriname Brits Guyana Berbice Nieuw Amsterdam; A Krevelt Carte Particuliere d une Partie des Riviere

  Suriname Brits Guyana Berbice Nieuw Amsterdam; A Krevelt Carte Particuliere d une Partie des Riviere

  Beschrijving: Zeldzame kaart van de Nederlandse kolonie aan de rivier de Berbice, destijds Hollands Guyana (samen met Suriname), na 1815 Brits Guyana. De kaart toont het gebied tijdens de slavenopstand van 1763.Op 23 februari 1763 kwamen de slaven in het gebied in opstand onder leiding van Cuffy, Cosala, Accabre, Atta, Akara en Goussari. In die tijd telde de hele kolonie slechts 346 blanken (mannen, vrouwen en kinderen) en 3833 Afrikaanse slaven. Vrijwel alle blanken ontvluchtten hun plantages. Ongeveer veertig van hen vonden de dood. Bij de herovering van de kolonie op de slaven, die tien maanden duurde, kwamen meer dan 1800 slaven om.Gemaakt door A. Krevelt, Amsterdam, 1773.Beeld 18,5x27cm, blad 25x37cmGoede conditie. Gelijkmatig gebruind door de leeftijd. Handgekleurd.
  Richtprijs: € 1,- (startprijs online veiling)

  Dit kavel is op Donderdag 16 mei geveild bij Catawiki.
  Zoek rechtsboven naar kavels die binnenkort geveild gaan worden bij de verschillende veilinghuizen.

  Ben je geinteresseerd in vergelijkbare kavels die in de toekomst geveild gaan worden? Meld je dan gratis aan voor de Verzamelaars.net Veilingalert . Hier kun je zoveel zoektermen opgeven als je wilt en wanneer één of meer van je zoektermen matcht met een kavel wat binnenkort in veiling komt, dan krijg je hiervan een bericht.
  We laten kavels van meer dan 10 Nederlandse veilinghuizen op het gebied van kunst en antiek zien, dus je blijft goed op de hoogte van voor jou interessante kavels!